עקירת שיני בינה

שיני הבינה הן שיניים טוחנות הנמצאות ממש בחלקו האחורי של הפה. שיניים אלו לרוב בוקעות בסוף גיל הנעורים או בשנות העשרים המוקדמות, אך אצל אנשים רבים הן לא מצליחות לצאת ונותרות כלואות בתוך החניכיים – עקב חוסר מקום בלסת או זווית יציאה לקויה למשל. מצבים אלו יכולים ליצור כאבים, זיהומים ואף ציסטות ויש לבצע עקירת שיני בינה כדי להקל על המטופל ולהשיב את הפה למצב תפקודי תקין. מדובר על הליך נפוץ הכולל היבטים שונים וביטויים קליניים שונים, כך שהאבחון המדויק הוא חשוב וכמובן שגם הביצוע ע"י רופאים מומחים ובמרפאה מתקדמת.

שיני בינה עם קשיים בבקיעה יכולות כאמור להיות כלואות בתוך החניכיים וליצור נזקים שונים. אך מקרה נוסף הוא שהשן בוקעת באופן חלקי בלבד, מה שגורר קושי לנקות אותה וסיכוי להתפתחות מחלות כגון עששת, כאבים עקב היציאה הלקויה וכן הלאה.

מתי יש לבצע עקירת שן בינה

נגענו בנושא, אך כעת נפרט מעט יותר. באופן עקרוני, מרגע שהובן קלינית כי שן בינה אחת או יותר הינה כלואה בחניכיים, יש לבצע עקירת שיני בינה כדי למנוע בעיות קשות יותר בעתיד. ניתן לרוב לקבוע האם השן תהיה כלואה או לא כבר בגיל 16-17, כאשר הלסת כבר סיימה להתפתח ונמצאת בגודלה הסופי. להוצאה מוקדמת של שיני בינה כלואות יש כמה יתרונות ברורים: בגיל צעיר השורשים לרוב לא יהיו מפותחים במלואם כך שעקירת השן פשוטה יותר ומלווה בפחות תופעות לוואי.

כיצד מבצעים עקירה של שיני בינה?

ראשית כל, רק רופא שיניים המתמחה בהליכים כירורגיים יכול לבצע עקירת שיני בינה. הטיפול מבוצע במרפאת השיניים ותחת הרדמה מקומית מתאימה וחזקה. כאשר השן כלואה, על פי רוב מדובר על הליך כירורגי ולא על עקירה רגילה – כי השן כלואה ואינה חשופה כלל מחוץ לחניכיים או שהיא חשופה מעט בלבד.

אשית כל, רק רופא שיניים המתמחה בהליכים כירורגיים יכול לבצע עקירת שיני בינה. הטיפול מבוצע במרפאת השיניים ותחת הרדמה מקומית מתאימה וחזקה. כאשר השן כלואה, על פי רוב מדובר על הליך כירורגי ולא על עקירה רגילה – כי השן כלואה ואינה חשופה כלל מחוץ לחניכיים או שהיא חשופה מעט בלבד.

כדי לעקור שן בינה יש צורך לבצע חתך בחניכיים ולהשיג גישה לשן עצמה. בהתאם למצב השן – כפי שייקבע מראש בצילום רנטגן – ניתן לשלוף אותה החוצה ובמקרים מסוימים רופא השיניים שלכם יחתוך את השן עצמה לכמה חלקים כדי שניתן יהיה להוציא את כל חלקי השן אך תוך שימוש בפתח מינימאלי בחניכיים וברקמת העצם.

לאחר השלמת הוצאת שן הבינה הכלואה ו/או הפגועה, עוצרים את הדימום שנוצר באזור, סוגרים את הפתח שנוצר בחניכיים ובהחלט יתכן שינתן טיפול אנטיביוטי כדי למנוע זיהום באזור המטופל. רקמת החניכיים נסגרת ומחלימה מעצמה בתוך תקופה מסוימת ואין כמובן צורך לבצע סתימה או התערבות אחרת במקום. בהחלט תיתכן אי נוחות מסוימת לאחר עקירת שיני בינה, אך ניתן לפתור זאת עם משככי כאבים ולעיסה בצידו השני של הפה במרבית המקרים.

סובלים משן בינה כלואה ורוצים לבצע עקירה איכותית, מקצועית ובטוחה אך בעלויות מופחתות? עם Easy Dent זה אפשרי וללא פשרות על איכות הטיפול 9927*.

עקירת שיני בינה